Benodigdheden
  • Theemok
  • Theelepel
  • Theezeef
  • 10 gram gele boekweitthee
  • Heet water tot 90ºC

Kopje gele boekweitthee Puur & Zacht van smaak

Deze gele boekweitthee heeft een diep geelgroene kleur. Ondanks deze opvallende kleur is de smaak bijzonder zacht, zonder dat er andere bijsmaken aanwezig zijn. Je proeft de pure smaak van boekweit. De sterkte van de thee is afhankelijk van de bereidingswijze. Hoe langer de thee trekt, hoe puurder de smaak.

“Neem de tijd en geniet ervan”

Dat boekweitthee in Aziatische landen zo populair is heeft alles te maken met de rijke natuurlijke voedingswaarde. Inmiddels wint deze kruidenthee ook in Nederland aan populariteit.

Westerse bereidingswijze
  1. Doe 1-2 schepjes (ca. 10g) in het zeefje
  2. Plaats het zeefje in de theemok
  3. Voeg heet water toe in de theemok
  4. Laat het trekken naar gewenste sterkte
  5. Dit kunt u zeker 2-3 keer herhalen
Benodigdheden
  • Theemok
  • Theezeef
  • Theelepel
  • 10 gram zwarte boekweitthee
  • Heet water tot 90ºC

Kopje zwarte boekweitthee Nootachtige & Aromatisch

Dit zwarte boekweitzaad komt van de echte originele wilde boekweit plant. De zwarte boekweitthee heeft een diep goud gele kleur. Wat direct opvalt is de aromatische geur en de nootachtige smaak. De sterkte van de thee is afhankelijk van de bereidingswijze. Hoe langer de thee trekt, hoe puurder de smaak.

“U zult merken dat bij een 2e en 3e schenking de smaak nóg intenser zal worden”

Dat boekweitthee in Aziatische landen zo populair is heeft alles te maken met de rijke natuurlijke voedingswaarde. Inmiddels wint deze kruidenthee ook in Nederland aan populariteit.

Aziatische traditionele bereidingswijze
  1. Doe 1-2 schepjes (ca. 10g) in de theemok
  2. Voeg hier heet water aan toe
  3. Laat het trekken op gewenste sterkte
  4. Daarna volgt de tweede infusie of schenking
  5. Dit kunt u zeker 2-3 keer herhalen
Benodigdheden
  • 500 ml (soja) melk
  • 75 gr havermout
  • 15 gram zwarte boekweitkorrels
  • 30 gr dadels

Havermoutpap met dadels Gezond ontbijt of lunch

Een gezond ontbijt of lunch voor 2 personen.

Een krachtig voedzaam gezond dieet recept met toevoeging van zwarte gepofte boekweitthee.

Wanneer je nu (extra) op je suikerspiegel wil letten, aan gewichtsbeheersing doet of het cholesterol gehalte laag wilt houden, dan is dit havermout recept een goede keus.

Zwarte gepofte boekweitzaden maakt de smaak voller

Beleef de kracht van geroosterde boekweitzaden.

Bereidingswijze
  1. Breng in een pan de melk al roerend aan de kook.
  2. Roer de havermout en de boekweitkorrels door de melk en laat zachtjes 1 minuut koken.
  3. Blijf regelmatig roeren.
  4. De pap is nu nog vrij dun maar als je het even laat staan met de deksel op de pan wordt de pap vanzelf dikker.
  5. Snijd de dadels in stukjes in roer deze door de havermout.
  6. Je kan de havermout warm eten maar ook koud eten.
  7. Serveer in een schaaltje met eventueel losse dadels erbij.
Benodigdheden
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 140 ml sojamelk
  • 2 tl kaneel
  • 1 el agavesiroop of honing
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el gele boekweitthee korrels
  • Kokosolie (optioneel)
  • 1 banaan

Amandel-kaneel pannenkoek Gluten- en suikervrij

Een heel creatief recept die bij fijnproevers in de smaak zal vallen.

Ontdek de meewaarde van gele biologische boekweitthee.

Ideaal als ontbijt, lunch of als toetje!

Nog even wat extra bereidingstips. Met een goede anti-aanbak pan kun je de pannenkoeken bakken zonder olie of boter. En vind je het lekkerder, verwarm dan wat kokosolie in de pan. Het beslag mengsel is behoorlijk vloeibaar, dus het zijn dunne rondjes.

Let op! Ze hebben niet lang nodig om te bakken maar moeten wel gaar zijn. Laat ze daarom op laag vuur garen. En voor degene die suikervrij willen bereiden kan avagesiroop een optie zijn of geheel geen siroop te gebruiken.

Bereidingswijze
  1. Neem een flinke kom en kluts hierin de eieren
  2. Voeg het amandelmeel, de sojamelk, kaneel, kokosrasp en de agavesiroop of honing toe. Roer even goed door
  3. Verwarm een anti-aanbak koekenpan.
  4. Schep met een juslepel mooie rondjes beslag in de pan.
  5. Bak op laag/middelhoog vuur tot de bovenkant begint te bubbelen. Schep het pannenkoekje heel voorzichtig los en draai om.
  6. Bak de andere kant in ongeveer een minuut lichtbruin
  7. Herhaal met de rest van het beslag.
  8. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg ze op het pannenkoekje
  9. Bestrooi met wat extra kaneel en kokosrasp
  10. Bestrooi het geheel met boekweitthee korrels
Benodigdheden
  • 4 appels (b.v. Jonagold of Elstar)
  • 1 – 1½ theelepels kaneel
  • 2 theelepels custardpoeder of maïzena
  • 80 gr fijne havermout
  • 10 gr amandelschaafsel (fijn gehakt)
  • 10 gr gele boekweitkorrels
  • 20 gr rozijnen (optioneel)
  • 30 gr kokosolie
  • 40 ml maple syrup of honing

Gezonde appel crumle Met slagroom

Dit gezonde dessert met appel is heel makkelijk te maken.

In plaats van dessert kun je deze appel crumble ook als ontbijt klaar maken.

Gebruik je de appel crumble als dessert of ontbijt, neem er dan Griekse yoghurt of kwark bij.

De appel crumble is ook erg lekker (met slagroom) bij een kop gele boekweitthee.

Serveer dit gerecht (lauw)warm

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
  3. Meng de appelblokjes met de kaneel, rozijnen(optioneel) en de custardpoeder of maïzena.
  4. Verdeel het appelmengsel over 4 – 6 kleine ovenvaste schaaltjes.
  5. Meng in een schaal de havermout, het fijn gehakte amandelschaafsel en de boekweitkorrels.
  6. Doe de kokosolie met de maple syrup of honing in een steelpannetje en laat dit op laag vuur smelten.
  7. Meng het gesmolten mengsel door het havermoutmengsel en verdeel dit over de appelstukjes.
  8. Bak de appel crumble 20- 30 minuten in de oven.
Benodigdheden
  • 200 g amandelmeel
  • 200 g zachte boter
  • 150 g rietsuiker
  • 75 g havermout
  • 20 g gele boekweitkorrels
  • 125 g chocolade nibs puur
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 ei

Havermoutkoekjes met chocolade

Heerlijk bij een kop boekweitthee of als tussendoortje.

Boekweit en havermout zijn twee gezonde natuurproducten met een hoge voedingswaarde, passend bij een goed dieet.

Combineer deze twee natuurproducten en ervaar de kracht van de natuur.

Bereidingswijze
  1. Meng het amandelmeel samen met het bakpoeder, choco nibs, gele boekweitkorrels en de havermout in een kom.
  2. Doe de boter in een ander kom en klop dit met de mixer tot een romige massa.
  3. Voeg beetje bij beetje de rietsuiker toe en klop met de mixer tot het een gladde massa is.
  4. Voeg het ei toe en mix het geheel heel goed maar niet te lang.
  5. Voeg het havermoutmengsel bij het botermengsel en kneed het tot een glad deeg.
  6. Vorm van het deeg 2 rollen van 20 cm lang, wikkel ze in vershoudfolie en leg de rollen ongeveer 2 uur in de koelkast.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 °C
  8. Snijd de deegrollen in gelijke plakjes van (1cm) en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.
  9. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min gaar.
  10. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Benodigdheden
  • 200 g havermout
  • 200 ml sojamelk, havermelk of amandelmelk
  • 125 g gedroogde abrikozen
  • 25 g gele boekweitkorrels
  • 75 g pecannoten
  • 3 eieren
  • +/_ 1 eetlepel kaneel
  • Boter om een bakblik in te vetten

Havermoutbrood zonder suiker Gezond dieet

Gezonde havermoutbrood zonder suiker als een dieet met hoge voedingswaarde. Een mooi recept als aanvulling voor mensen met diabetes.

Het brood is erg lekker met gewelde (of in stukjes gesneden) abrikozen.

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een bakblik in met boter.
  3. Laat de abrikozen wellen in warm water.
  4. Hak de pecannoten in kleine stukjes.
  5. Houd een beetje melk apart en  kluts de eieren met de rest van de melk goed door elkaar met een mixer of garde.
  6. Pureer de abrikozen met een beetje melk, je kan de abrikozen ook in hele kleine stukjes snijden.
  7. Meng de abrikozen puree (of kleine stukjes abrikozen) door het melk-eimengsel.
  8. Roer de havermout, boekweitkorrels en de pecannoten er goed door heen.
  9. Voeg als laatste de kaneel (ongeveer 1 eetlepel) toe en roer goed door elkaar.
  10. Doe het mengsel in het bakblik en bak het brood ongeveer 40 minuten in de oven. Prik af en toe met een satéprikker in het brood om te controleren of het gaar is.
Benodigdheden
  • 200 gr. havermout
  • 200 ml. havermelk
  • 120 gr. boekweitkorrels
  • 1 grote (zoete) appel
  • 2 theelepels maïzena

Havermoutbrood met appel of peer gluten- suiker- en zuivelvrij

Dit havermoutbrood is speciaal op verzoek gemaakt voor iemand die een dieet moet voor rosacea. Dit is bijzonder in de smaak gevallen en is echt een aanrader.

Serveer het als een plakje cake

Variatietip:

Gebruik in plaats van een appel een peer.

Krijg je iemand op bezoek met een (speciaal) dieet en wil je toch wat lekkers serveren?

En vind je dit brood te groot voor 1 persoon?

Dan is dit een goede oplossing:

Halveer of neem een kwart van de hoeveelheden ingrediënten en gebruik een klein cakeblikje.

Je kan dit brood ook heel goed als een plakje “cake” serveren met een kop boekweitthee.

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes
  3. Kook de appel met een klein beetje water gaar.
  4. Pureer de appel met een staafmixer tot een puree.
  5. Roer de melk door de appelpuree en meng dit met de havermout en de boekweitkorrels.
  6. Doe een klein beetje havermelk in een kopje en roer er de maïzena doorheen tot een glad papje.
  7. Roer het maïzenapapje door het havermoutmengsel.
  8. Vet een cakeblik in en doe hier het havermoutmengsel in.
  9. Bak het brood ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  10. Beleg een sneetje brood met plakjes appel.
Benodigdheden
  • 250 gram amandelmeel
  • 225 gram volle kwark
  • 20 gram gele boekweitkorrels
  • 1volle eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 100 gram walnoten in stukjes
  • Kaneel
  • Snufje zout

Kwarkbroodje met walnoten Verfrissend & voedzaam

Dieet cake

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de amandelmeel in een grote kom
  3. Voeg de gele boekweitkorrels, kaneel (naar smaak), zout en bakpoeder toe
  4. Vervolgens de stukjes walnoten, honing en kwark er bij doen
  5. Snijd of prak de banaan fijn en doe dit bij het mengsel en voeg daarna het ei toe
  6. Roer alles nu goed door elkaar met een garde of mixer tot een mooi beslag.
  7. Doe het beslag in een ingevette cakeblik (een ander model bakvorm kan natuurlijk ook)
  8. Bak het broodje in 20-25 minuten gaar
  9. Prik met een satéprikker in het beslag, als deze er droog uit komt is het broodje gaar
  10. Laat het broodje in de vorm afkoelen.
rijstepap met abrikozen
Benodigdheden
  • 500 ml (soja)melk
  • 100 gr (basmati)rijst, je kan ook dessertrijst gebruiken
  • 15 gr gele boekweitkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 6 gedroogde abrikozen
  • Honing

Rijstepap met abrikozen Gezond ontbijt

De rijstepap kun je zowel warm als koud eten

Bereidingswijze
  1. Laat de abrikozen wellen in warm water en snij daarna de abrikozen in kleine stukjes.
  2. Breng de melk met de rijst, gele boekweitkorrels en het kaneelstokje langzaam aan de kook.
  3. Regelmatig goed door roeren.
  4. Kook de rijst tot deze gaar is, het ligt er aan welke rijst je gebruik.
  5. Vind je de rijstepap te dik worden voeg dan nog wat (soja)melk toe.
  6. Haal het kaneelstokje uit de rijstepap en voeg de stukjes abrikozen toe.
  7. Als je van zoet hou kun je als de rijstepap bijna afgekoeld is honing toevoegen naar smaak.